كولر هاي آبي خانگي و صنعتي
نمايندگي انرژي نوع از كولر آبي است كه با تبخير آب ، هوا را خنك ميكند. كولرهاي آبي با فرايند سرمايش تبخيري كار ميكنند. سرمايش تبخيري فرايندي است كه در آن از پديدهٔ تبخير به عنوان يك جاذب گرمايي طبيعي استفاده ميشود. در اين فرايند گرماي محسوس هوا جذب شده و به عنوان گرماي نهان لازم براي تبخير آب استفاده ميشود. مقدار گرماي محسوس جذب شده به مقدار آبي كه تبخير ميشود بستگي دارد.
سرمايش تبخيري يك فرايند بسيار قديمي است كه منشأ آن به هزاران سال قبل، در تمدنهاي باستاني ايران و مصر بازميگردد. خنككنندههاي تبخيري نوين بر اساس نمونههاي اوليهاي كه در دههٔ ۱۹۰۰ آمريكا ساخته شد توليد ميشوند. سرمايش تبخيري ميتواند بصورت مستقيم يا غير مستقيم و خودبخودي يا مختلط، انجام شود. در سرمايش تبخيري مستقيم، مقدار آب موجود در هواي خنك شده افزايش مييابد. در سرمايش تبخيري غيرمستقيم، تبخير در درون يك مبدل حرارتي انجام ميشود و مقدار رطوبت موجود در هواي خنك شده، تغييري نميكند. از آنجايي كه بالا بودن نرخ تبخير رطوبت نسبي را افزايش داده و ممكن است موجب عدم آسايش محيط شود روش سرمايش تبخيري مستقيم بايد در مناطقي اجرا شود كه رطوبت نسبي در آنجا كم باشد. هرگاه فرايند تبخير بطور طبيعي انجام شود تبخير خودبخودي انجام ميشود. در صورتي ميتوان يك فضا را با تبخير خود بخودي خنك نمود كه در آن سدي از آب راكد يا در جريان مانند حوضچه يا فوارهٔ آب وجود داشته باشد. در مواردي كه تبخير توسط دستگاههاي مكانيكي انجام شود تبخير مختلط است. واضح است كه در اين نوع تبخير انرژي مصرف ميشود، ولي مقدار انرژي مصرفي در مقايسه با تهويهٔ مطبوع بسيار كمتر است. اساس روش سرمايش تبخيري، ترموديناميك تبخير آب يا به عبارت ديگر تغيير حالت آب از مايع به بخار است.
كولر هاي آبي با توجه نوع و حيطه كاربرد به دو گروه اصلي تقسيم مي شوند.
- كولر هاي آبي خانگي و تجاري
- كولرهاي آبي صنعتي و كشاورزي
كولر هاي آبي خانگي و تجاري:
در محدوده هوا دهي تا 7500cfm ساخته شده و در بازار موجود است اين نوع كولر صنعتي براي بستر تبخير آب از پوشال يا پنل هاي سلولزي استفاده مي كنند كه استفاده از پنل هاي سلولزي هم به لحاظ هزينه و هم به لحاظ بهداشتي مناسب تر از پوشال است .
كولر هاي صنعتي :
از ويژگيهاي اين نوع كولرها توان هوادهي بالا تا 17000cfm و كيفيت مصالح و تجهيزات به كار رفته در اين كولرها است . اين كولرها همچنين توانايي كاركرد مداوم و پيوسته را دارند .
طراحي خاص و راندمان سيستم آبرساني اين نوع كولرها بايستي از كيفيت بالاتري نسبت به كولرهاي خانگي برخوردار باشد .
كانال خروجي كولر: اين كانال بين دريچه هوا و برزنت قرار داشته و هرچقدر بتوان از برخورد نور آفتاب با اين قسمت جلوگيري نمود، سرماي به وجود آمده، تلفات كمتري داشته و راندمان خنككنندگي كولر آبي افزايش خواهد يافت.
-كانال داخلي: اين كانال داخل كولر قراردارد و پروانه در مقابل آن ميباشد.
بدنه كولر
-پارچه برزنتي:جهت جلوگيري از انتقال لرزشهاي كولر وه كانال خارجي الزاماً بايد از برزنت استفاده شود. بدهي است اين پاچه بايد كاملاً سالم باشد.
ناودانها: بر روي هر يك از درپوشهاي كولر مسيري جهت ورود و توزيع اب وجود دارد كه به ناوداني معروف است.
-آب پخش كن (سه راه آب)
-پولي بزرگ و پولي كوچك: توسط دو پولي و تسمه رابط بين آنها نيروي مكانيكي به وجود آمده در الكتروموتور به محور فن منتقل ميشود. هم راستا بودن دو پولي بسيار فوقالعاده با اهميت است.
شناور (فلوتر): با استفاده از شناور ميزان آب داخل مخزن كولر همواره ثابت است. اجزاء الكتريكي كولر آبي
-كابل رابط چهارسيم: جهت انتقال برق از كليد به كولر.
فيوز:جهت حفاظت الكتريكي كولر در برابر خطراتي چون اضافه بار.
جعبه ترمينال: جهت ايجاد اتصالات مطمئن و عايق از بدنه كولر.
-كليد مخصوص كولر:جهت راهاندازي و كنترل موتور دو دور و واتر پمپ.
الكترو موتور دو سرعته: جهت به چرخش درآوردن فن در كولر آبي؛ كه شامل قسمتهاي زير ميباشد:
خازن راهانداز/خازن اصلاح ضريب قدرت/كليد گريز از مركز/سيم پيچ راهانداز/سيم پيچ دور كند/ سيم پيچ دور تند.
پمپ آب كولر: به كمك واتر پمپ، آب از مخزن به سه راه آب منتقل و از آنجا به ناودانها هدايت ميشود.
منبع: ويدفكتور
برچسب: كولر انرژي، كولر صنعتي، كولر آبي، نمايندگي انرژي در كرج،
ادامه مطلب